International Hockey

Ruotsalaiset voittavat pronssia U18 MM-kisoissa

Swedes win bronze at U18 Worlds

Lucas Pettersson sen teki.

Ruotsalaishyökkääjä oli koko pronssiottelun ajan tilanteen tasalla. Hän melkeinpä jo avasi maalitilinsä toisessa erässä, mutta maali hylättiin paitsion takia. Kolmannen erän alkupuolella hän pääsi osittain läpiajoon, laukoi kiekon vain hiukan ohi maalin ja yritti sitten saada paluukiekon tyhjään maaliin, mutta Slovakian Andreas Straka sai mailansa väliin ja auttoi maalivahtiaan pitämään pelin 0-0-tasatilanteessa.

Lopulta pelissä, jossa vaaralliset tilanteet olivat vähissä, mikä ei ole fanien mieleen, mutta josta maalivahdit pitävät ja valmentajat rakastavat – Pettersson sai mahdollisuuden, kun hän sai aloituksesta syötön Alfons Freijiltä ja laukoi kiekon ohi Slovakian Alan Lendakin. Maali vei Ruotsin 1-0-johtoon ja lopulta 4-0-voittoon ja pronssimitaliin vuoden 2024 IIHF U18 -maailmanmestaruuskilpailuissa. Lopputulos ei kerro kuitenkaan ihan koko totuutta, sillä Slovakia ampui kohti Ruotsia 36-25 ja peli oli tasan 0-0 pitkälle kolmanteen erään.

“Ollaan kärsivällisiä, sitä me hoimme,” sanoi Pettersson. “Maaleja tulee, koska loimme koko ajan tilanteita. Joten ollaan vain kärsivällisiä.”

Petterssonin maali ajassa 9.16 päätöserässä pakotti slovakialaiset pelaamaan entistä aggressiivisemmin yrittäessään tasoittaa pelin, mutta Ruotsin Love Harenstamia ei tänä päivänä ohitettu, sillä hän torjui lukuisat slovakialaisyritykset loppupelin ajan.

Slovakia sai muutaman ylivoimahyökkäyksen, mutta kuten koko turnauksen ajan, slovakialaiset kamppailivat ylivoimapelissä. He eivät tehneet maaleja, ja jäivät tehopisteille 4-26 (15 %).

Ruotsi teki toisen maalinsa ajassa 16.24, kun Melvin Fernström varasti kiekon Slovakialta, syötti sen Jack Berglundille ja pyrki läpiajoon. Alan Lendak torjui aluksi Berglundin, paluukiekko meni suoraan Fernströmille, joka ei erehtynyt ja laukoi kiekon sisään. Kentän toisessa päässä Harenstam nosti kädet ilmaan tietäen, mitä toinen maali merkitsi.

Vaikka Slovakia hävisi tämän päivän pelin, niin heillä on ilonaiheita – Slovakian tämän vuoden pelaajistoon kuuluu 10 vuonna 2007 syntynyttä pelaajaa, jotka voivat pelata myös ensi vuoden U18 MM-kisoissa.

Ruotsi on nyt voittanut mitalin kuudessa peräkkäisessä U18-maailmanmestaruuskilpailussa, johon sisältyy kultaa vuosina 2019 ja 2022.

Click Here to Read the Full Original Article at Rss News…