International Hockey

IIHF – McKenna sytytti Kanadan kultaan

McKenna sparks Canada to gold

Jännittävässä vuoden 2024 IIHF:n jääkiekon U18-maailmanmestaruuden kultamitaliottelussa teki Kanada upean nousun Yhdysvaltoja vastaan, tehden neljä maalia kolmannessa erässä ja voittaen ottelun 6-4. 16-vuotias sensaatio Gavin McKenna johti joukkueensa voittoon kolmella maalilla ja yhdellä syötöllä.

Gardiner MacDougallin valmentamat kanadalaiset hyödynsivät viiden minuutin ylivoimatilanteen tehden kolme maalia USA:n hyökkääjä Trevor Connellyn istuttua jäähyllä Ryder Ritchien päähän kohdistuneesta taklauksesta.

Vaikka Kanada jäi laukauksissa tappiolle 35-25, torjui maalivahti Carter George lukuisia Yhdysvaltojen maalintekoyrityksiä. Tappio oli kova isku puolustaville mestareille, jotka olivat menneet finaaliin tappioitta ja toivoneet uusivansa vuoden 2023 voiton.

Tämä voitto merkitsee Kanadalle viidettä U18-maailmanmestaruutta, ohittaen isäntämaa Suomen neljä mestaruutta. James Hagens, Yhdysvaltojen arvokkain pelaaja, jäi ilman pisteitä loppuottelussa, kun taas McKenna päätyi turnauksen pistepörssin kärkeen 20 pisteellään.

Ottelu oli nopeutta, taitoa ja tahtoa molemmilta joukkueilta, korostaen miksi tämä turnaus on vuosittain jääkiekkokalenterin kohokohta. Voiton myötä Kanada asettaa itsensä jännittävään kohtaamiseen Yhdysvaltojen kanssa vuoden 2025 IIHF:n jääkiekon U18-maailmanmestaruudessa.

Click Here to Read the Full Original Article at Rss News…