International Hockey

IIHF – Suomalaiset yhä voittamattomia

IIHF - Suomalaiset yhä voittamattomia

Ensiksi vaikutti siltä, että slovakialaiset pystyisivät taistelemaan vastaan.

Ensimmäisen erän lopulla kolme maalia Suomelle häviöllä ollut Slovakia voitti aloituksen Suomen päädyssä, ja Tobias Tomik sai mahdollisuuden Suomen maalivahti Petteri Rimpisen edessä. Tomik laukoi ja laukoi palautuksenkin uusiksi, mutta Rimpinen torjui laukaukset.

Suomalaiset saivat kiekon ja suuntasivat Slovakian päätyyn, jossa hetkeä myöhemmin  Konsta Helenius nappasi kiekon puolustusmuurista ja antoi hienon syötön Joona Saarelaiselle. Hän upotti kiekon maaliin ja lukemat olivat 4-0. Johtoaseman suomalaiset pitivät ottelun loppuun asti, ja saivat näin jälleen voiton vuoden 2024 IIHF U18 -maailmanmestaruuskilpailuissa.

Saarelaisen maali kruunasi Suomen vahvan ensimmäisen erän. Espoon runsaslukuinen yleisö kannusti vahvasti omiaan.

Suomen voitto nosti sen väliaikaisesti A-ryhmän ykköseksi lukemin 3-0. Yhdysvallat (2-0) kohtaa myöhemmin tänään Latvian. Tappio tuli kalliiksi Slovakialle, jolla on tiistaina edessään ratkaiseva ottelu Norjaa vastaan, joka voi ratkaista, kumpi joukkue jatkaa puolivälieriin.

Ensimmäisessä erässä Suomen muut maalit tekivät Kasper Pikkarainen ja Emil Hemming ylivoimalla, sekä Heikki Ruohonen tasakentällisin.

Slovakian maalivahti Martin Haronik pidettiin kiireisenä pelin alussa, ja ilman hänen loistavaa peliään pisteet olisivat olleet paljon karummat. Haronikin hienoimpia suorituksia oli toisessa erässä, kun hän pysäytti kaikki 11 suomalaislaukausta. Parhaat torjunnat nähtiin erän puolivälissä, kun Haronik pysäytti Suomen Daniel Niemisen ei kerran, ei kahdesti, vaan kolmesti ennen irtokiekon peittämistä.

Haronikkia kohti tehtiin 41 laukausta ja hän pysäytti niistä 37. Toisessa päässä Rimpinen sai  vain kahdeksan laukausta, mikä on jälleen yksi esimerkki Suomen vahvasta puolustuksesta koko turnauksen ajan.

Kolmen ensimmäisen ottelunsa aikana suomalaiset ovat päästäneet vain yhden maalin, mikä on turnauksen vähiten. Tiistaina alkulohkon viimeisenä pelipäivänä Suomen puolustus ja Yhdysvaltojen hyökkäys ovatkin tärkeässä asemassa, kun A-ryhmän kaksi parasta joukkuetta kohtaavat. Tuo ottelu ratkaisee, kumpi pääsee lohkonsa ensimmäisenä puolivälieriin.

Suomen muut voitot ovat tulleet Norjaa (7-0) ja Latviaa (3-1) vastaan.

Click Here to Read the Full Original Article at Rss News…